Salo-Lehmijärvi-Kirjakkala retkeilyreitti

Salo-Lehmijärvi-Kirjakkala retkeilyreitti

Reitillä kuljetaan pelto- ja metsämaisemissa pyöräteillä, sorateillä, metsäautoteillä ja poluilla. Reitin kokonaispituus on 21 kilometriä. Reitin varrella on mm. laavu, hieno näköalapaikka ja muinaispolku (Viitankruunun kautta kiertävä reitti). Retkeilyreitti on pituutensa ja korkeuserojensa vuoksi keskivaativa reitti ja soveltuu hyväkuntoisille henkilöille, joilla ei ole liikkumisrajoitteita.

Reitin käyttö rajoittuu sulan maan aikaan, sillä reitillä ei ole talvikunnossapitoa. Reitin kulkemiseen menee kävellen noin 5 tuntia ja kokeneella maastopyöräilijällä noin 1,5 tuntia. Reitistä on helppo kulkea myös lyhyempiä osia. Lehmijärven uimarannalla on kesäaikaan käytössä sauna ja kioski, lisäksi rannalla on lasten leikkipaikka.

Retkeilyreitille on Salosta vaihtoehtoisia lähtöpaikkoja (P-paikka):

Urheilupuisto (Pormestarinkatu 2, yleisurheilukentän kulmalla Perniöntien vieressä), Hermannin koulu (Ylhäistentie 2, vain P-alue, ei opastaulua), Helisnummen laavun läheisyydessä (Hämeenkyläntie 274), Viitankruunu (Merikulmantie 255), Lehmijärven uimaranta (Lehmirannantie 103), Teijon kansallispuistossa lähtöpaikkana retkeilyreitille toimii Kirjakkalan ruukkikylä (Hamarijärventie 62).

Reitti kulkee Salosta etelään päin Lehmijärven uimarannalle ja sieltä edelleen Teijon kansallispuiston Kirjakkalan ruukkikylään.

Tutustu tarkemmin

 

Urheilupuisto
urheilukentta@salo.fi
02 778 4725

Liikuntapaikkamestari
Jani Virtanen
jani.virtanen@salo.fi
02 778 4701